beats by dre cheap

KAMELEON lat. HOUTTUYNIA CORDATA

Močvarna biljka visine 30-50cm, bijelog, ne baš posebno upadljivog cvijeta veličine najviše 6cm, ali zato ima prekrasne, šatirane (zeleno,žuto,crveno) listiće u obliku srca do 9 cm dugačke i do 8 cm široke.

Uspijevati ce u zaštićenom i rubnom djelu jezerca neposredno pored vode, voda ju ne bi smjela prekrivati vise od 5 cm, može se uzgajati i u vrtu ali mora imati konstantnu vlagu.

Cvjeta 6-8 mjesec, boja listova ovisi o položaju tj.ako je na suncu listovi ce biti ljepši i šareniji iako sama biljka vise voli sjenovita područja, u sjeni list će poprimiti više zelene boje.


Ovo je definitivno jedna od onih biljki koje podižu boje oko jezerca, stvara prekrasan ambijent i daje prirodan izgled zelenilom obraslog jezera.

Ipak oprezno s ovom biljkom, poput većine močvarnih biljki ima veliku moć širenja pa ju treba redovito podrezivati kako bi ju držali pod kontrolom.

Potječe s Himalaja.

 

Zanimljivosti

 

U nekim Kineskim pokrajinama uključujući i Vijetnam koristi se u prehrambene svrhe kao povrće, no to nije ništa čudno ako uzmemo u obzir njihove prehrambene navike .

Navodno ima antivirusni i antibakterijski utjecaj na organizam, pa ga se koristi u narodnoj medicini protiv leukemije, za detoksikaciju... od njega se pripremaju čajevi protiv raznih kroničnih bolesti... no da vam budem iskrena o tome ne znam ništa pa taj dio rado prepuštam našoj  lillium  i njenom stručnom sudu.

 

[img]http://images.crystalscomments.com/3/29485.gif[/img]

Ludi Vrt by Sabi
http://ludivrt.blogger.ba
22/01/2011 13:26